zaterdag 10 oktober 2015

Halloween DIY Bij Bieke

Aanstaande 31 oktober is het weer Halloween!
Het is een feestdag wat voornamelijk in Amerika wordt gevierd, maar je ziet dat het in Nederland ook steeds vaker voorbij komt. En wat is nou leuker om mee te doen aan zo'n feest!
Er zijn zoveel leuke ideeën om zelf je huis aan te kleden voor Halloween. En dat gewoon met dingen die rondom huis te vinden zijn. Ik heb er een paar voor jullie op een rijtje gezet!

"Enge" Halloween windlichten

Benodigdheden:
- glazen potjes en flessen
- verbandrolletjes
- pleisters
- wiebel-ogen (o.a. te koop bij de Action)
- LED theelichtjes ( te koop bij bv. de Action)
 
Maak eerst de potjes en flessen goed schoon. Wikkel ze in het verband, maak het einde vast met een pleister. Zorg ervoor dat je een beetje ruimte overlaat, met wikkelen, voor het plakken van de wiebel-oogjes. Als laatste plaats je de (LED) theelichtjes en geef ze een mooi plekje.


Je kunt deze ook maken met crêpepapier of vloeipapier. Eigenlijk is het hetzelfde idee, maar met een ander effect. Je kunt met allerlei kleuren werken. En dan van zwart papier/karton oogjes, neusje en een mondje erop plakken. I.p.v. Theelichtjes kun je, zoals hieronder, ook kerstlichtjes erin en rondom doen.


Ook met wc rolletjes kun je aan de slag. Hiervan kun je spinnetjes maken, maar ook leuke vleermuizen! 


Heb je toevallig ballonnen in huis? Pak een zwarte stift en maak de engste gezichten erop! 


Kun je aan echte pompoenen komen, is dat natuurlijk het leukste om mee aan de slag te gaan. Vooral samen met je kids. Hol ze goed uit met grote lepels. Zorg wel voor een tafelkleed, want dat wordt een vies zooitje, maar de kids vinden dit maar al te leuk 😉 Daarna met een scherp mes (dit kunnen de mama's en papa's beter doen....) de ogen, neus en mond eruit steken. LED lichtje erin en klaar!


Laat je fantasie gaan en maak je huis "Halloween" proof! Have fun!!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten