vrijdag 27 november 2015

De leukste, creatiefste kinderfeestjes.

Kinderfeestjes.....wat gaan we deze keer doen?


Mijn oudste dochter is een maandje geleden jarig geweest en naast de nodige traktaties (zie mijn blog) gemaakt te hebben, moest er natuurlijk ook een kinderfeestje georganiseerd worden!

Wij zijn graag actief met de kinderen bezig,dus een flinke dosis creativiteit ertegenaan gooien van tevoren en tijdens en je krijgt een super feestje!
En heel moeilijk hoeft het niet te zijn en heel veel tijd heb je ook niet nodig bij het voorbereiden.



Hieronder een aantal ideeën van feestjes die wij de afgelopen jaren hebben gedaan met onze kids.

Speurtocht in het bos!

We hadden van tevoren een thema bedacht samen met onze zoon. Skylanders was het deze keer.
We hebben gekeken naar alle elementen van de Skylanders. (Vuur, Water, Magie, Ondood, Leven, Aarde, Tech en Lucht) Hierbij hebben we opdrachten verzonnen per element die in het bos uitgevoerd konden worden. Hierbij kun je denken aan het maken van een katapult van een tak en een poststiek en dan proberen een eikel in een rondje te schieten (Aarde) of een pauze inlassen met een zakje chips en een pakje drinken. (Water) Vergeet hierbij niet een plastic zak mee te nemen voor het afval.
Alle opdrachten waren rondom een verhaal verzonnen en had ik uitgetypt, uitgeprint en gelamineerd. Per goed uitgevoerde opdracht kregen ze een puzzelstuk en als laatste opdracht moesten ze de puzzel maken. Verder kun je de kinderen in het bos zelf ook laten spelen en hutten laten bouwen.
Het bos blijft altijd leuk voor kinderen. (Zoals het maar droog is)



Naar de bakkerij!

Mijn dochter wist nog niet wat ze wilde, dus hebben we zelf iets verzonnen. Mijn man werkt bij een bakkerij waar ze ook workshops voor kinderfeestjes organiseren. We zijn met de kinderen marsepein-poppetjes gaan maken. En wat is nou leuker dan je eigen Minions maken en ze daarna ook nog op kunnen eten! Zie mijn blog voor alle ins en outs over dit leuke kinderfeestje! Er zijn vast en zeker bakkerijen in je eigen beurt waar je ook zoiets kunt doen!




Naar de camping!

Wij hebben een seizoenplek op een camping in Zeeland. (Camping de Muie) We gaan hier al drie jaar met plezier naartoe elk weekend en in de vakanties, dus we kennen de camping vrij goed! Onze zoon wilde graag een zwemfeestje. Wij hoopte op goed weer en hebben de kinderen meegenomen naar onze camping. Hier hebben ze een speurtocht gedaan, die we van tevoren goed voorbereid hadden.
Plattegrond en vragen gemaakt, uitgeprint en gelamineerd. Ze zijn hier ongeveer anderhalf uur mee bezig geweest en daarna zijn ze nog lekker met z'n allen het zwembad ingesprongen.
We hebben het feestje afgesloten met heerlijke pannenkoeken met enorm veel stroop en suiker!


Binnenspeeltuin

Natuurlijk hoort de binnenspeeltuin er ook bij! Onze kinderen gaan er graag naartoe en ze kunnen zich daar ook echt uren vermaken! Hier heb je natuurlijk weinig voorbereiding voor nodig en dat is ook wel eens lekker. Er zijn overal binnenspeeltuinen te vinden, de ene groot en de andere klein, de ene wat duurder dan de andere. Vaak heb je ook een tien ritten kaart, wat de entree wat goedkoper maakt, scheelt weer in de kosten. Je kunt een kinderfeestje reserveren in allerlei variaties,met of zonder eten, met of zonder cadeautje voor de jarige enz. Wij doen dit eigenlijk nooit, we eten altijd lekker frietjes thuis met alle kinderen en zetten een gezellig filmpje op, zodat de kinderen even goed uit kunnen rusten. En zo kunnen we ze ook weer op tijd naar huis brengen! Moe en voldaan!



Wat nog meer? 

Er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën voor de leukste, gaafste en coolste kinderfeestjes. Hieronder een aantal sites om je meer inspiratie te geven:

Www.allekinderfeesten.nl  Hier kun je zoeken op de regio waar je woont en zo vind je allerlei leuke plekken waar je met de kids naartoe kunt gaan. Van discofeestjes tot workshops, van alles te vinden!

Www.1001activiteiten.nl/kinderfeestje Hier kun je eerst al je info invullen, van hoeveelheid kinderen tot de provincie waar je iets zoekt. Van bowlen tot zeepkettingen maken, voor ieder wat wils.

Www.dagjeweg.nl/kinderfeestje Hier vind je de coolste feestjes, zoals bijvoorbeeld bij Skidome en een echt heldenfeestje. Maar ook een bezoekje aan een echte kamelenmelkerij of de leukste zwemfeestjes!

Heel veel plezier!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten