zaterdag 17 oktober 2015

Halloween en Frozen Traktaties Bij Bieke DIY

Traktaties DIY(Do It Yourself) Bij Bieke

Elk jaar komen ze weer terug..... verjaardagen! Hou ouder je wordt, hoe anders je verjaardag gevierd wordt. Als kind je verjaardag vieren, is en blijft 't allerleukste! Je mag trakteren op je dansles, op de voetbal of waar je ook op zit,  maar 't belangrijkste is op school! 

Mijn dochter is vandaag(18 oktober) jarig en moesten er hier dus ook traktaties gemaakt worden. Ik vind 't altijd erg leuk om een beetje naar de tijd van 't jaar te kijken en over een aantal dagen is 't Halloween, dus pakken we dit jaar dit thema! Na wat ideeën gezocht te hebben op Pinterest, zijn we eruit. 
"Halloween-pompoenen" van ballonnen.

Het was eerst de bedoeling om deze te maken, maar aangezien een ballon niet erg rekbaar is, (en ik te grote dingen had om erin te doen) heb ik een andere variant bedacht. Bij de onderstaande pompoen kreeg ik maar twee kleine dingen erin en dan gingen de ballonnen nog snel stuk, al is 't idee echt super! 


Mijn variant bevat een kleiner ballonnetje. Hier hoeft niets is, dus geen geprul! 


Je hebt nodig : 
- Oranje ballonnen
- boterhammenzakjes
- schaar
- groen crêpe-papier (of heel dun groen papier)
- snoepjes of andere dingen die getrakteerd worden
- permanent marker
- plakband


Je begint met de snoepjes/cadeautjes in 't boterhammenzakje te doen. 
Je blaast de ballon op, niet te groot! Maak een knoopje erin. Knoop 't boterhammenzakje BIJNA dicht.
Doe het tutje van de ballon door de knoop van het zakje en trek 't zakje dicht. Knip het restant van het zakje af. Daarna pak je een stukje groen crêpepapier (ong 7cm x 5 cm) en vouw je die rond het tutje, plak deze goed vast. Maak aan de bovenkant kleine knipjes en vouw ze een beetje uit elkaar.
Als laatste kun je met een permanent marker een gezichtje tekenen op de ballon!

Naast traktaties voor op school maken wij ook altijd een traktatie voor het "grote-mensen-feest". 
Alle kids die komen, krijgen ook iets leuks mee naar huis. 
Hiervoor heb ik zelf "Frozen" uitdeelzakjes gemaakt.


Wat heb je nodig :

- inpakpapier (naar keuze)
- dubbelzijdig plakband en/of gewone plakband
- snoepjes of cadeautjes voor in 't zakje
- eventueel lintjes voor de hengels
-schaar


Je begint met het knippen van een rechthoek van 't inpakpapier. Je moet zelf even uitproberen hoe grote zakjes je nodig hebt. Je vouwt een kant naar binnen en de andere kant ook, zó dat 't eroverheen valt. Dit plak je vast aan elkaar. (Zie foto) 


Je pakt een open kant en vouwt deze een stukje naar het midden. Let hierbij erop dat je plaatjes goed staan, zodat deze niet ondersteboven op je zakje komen! Dit stukje vouw je uit elkaar, zoals op de foto hieronder is voorgedaan. Je vouwt de bovenkant naar binnen en de onderkant erover heen, plak dit vast. Dit kun je het beste met gewone plakband doen voor extra stevigheid! 
Dit is namelijk de onderkant van je zakje. 


Probeer nu voorzichtig het zakje open te maken. Het kan nu gevuld worden met de snoepjes of cadeautjes. Je kunt ervoor kiezen om ze, net als ik, dicht te vouwen en dicht te plakken met een plakbandje of je kunt met lint een paar handvaten maken en het zakje open laten.
Zie hieronder het resultaat, het ziet er ook nog eens heel leuk uit!
(en ook nog besparend!) 
Have fun en veel feestplezier voor diegene die binnenkort ook een jarige job of jet heeft! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten